Selasa, 1 Februari 2011

HARI YANG BEST

Yang dirindui sejak beberapa hari lalu akhirnya memunculkan diri. Cik Matahari. Pagi tadi sebelum aku menyidai selimut diluar sempat juga aku mendongak ke langit. Wahh bersih amat. Ditambah dengan kebiru-biruan dan tompokan awan yang mulus dimana-mana. Harap-harap panas hingga ke petanglah. Kalau nak hujan pun biarlah malam. Masa aku dah sampai di rumah. Hari ini si Wira akan dihantar ke bengkel untuk menukar 'gearbox' yang lain. Nampaknya petang nanti aku harus menahan teksi untuk balik ke rumah. Sesekali patah kaki ya. Mesti rasa pelik-pelik. Si Anun dengan sengaja menelefon aku untuk 'bakar darah'. 'Orang kat Gopeng, Perak ni.... MANCING'. Hampehh, punyalah jauh dia pergi memancing. Sungguh TAK PUAS HATI.

NIKON D200
Aku baru saja mengorat seorang teman untuk D200nya. Hehehe. Dia nak jual body kamera itu dengan RM3k, hahaha bayar ansuran RM500/month. Ok lah kan.. Aku diperinya peluang memakai dalam seminggu ini. Gambar 'dia' tu aku snap mengunakan kamera D200 dan lens tele 70 - 300mm. Asyik berangin je dia tu. Nak tegur pun rasa cuak-cuak jer. Oh ya, aku dapat 'JOB' ambik gambar orang bertunang di FELDA Sg. Tengi. Hari Sabtu masa cuti CNY tu. Hahaha alhamdulillah. Rasanya aku tidak bermasalah. Dekat saja pun dengan rumah Mak. Boring-boring boleh balik rumah paman-paman yang ada disitu.

Tiada ulasan: