Khamis, 23 September 2010

MAKANAN YANG SEDAP

Hari-hari yang berlalu ini merupkan hari yang penuh dengan dugaan. Tension amat. Tapi kami ada cara untuk menghiburkan hati masing-masing. Apalagi makanlah. Hahaha. Kami amat rapat dan mesra dengan pengerusi Belia FELDA Semenchu, Encik Ariff. Huhuhu. Dan kami telah menggunkan dia untuk mencari port-port makan yang best. Ini adalah salah satu hasilnya. Kali ini tak mahu menulis panjang-panjang sebab mata dah nak terkatup. So aku letak saja gambar lauk pauk kitaorang makan-makan tu ya. Ini ikan belanak masak asam pedas.



Ikan mayong masak asam pedas jugak

Kepah masak tiram

Ketam Nipah berlada

   Belangkas asam pedas kering

Kalau korang ke Kota Tinggi jangan lupa singgah di kedai ini. Betul-betul dipersimpangan ke Kota Johor Lama. Memang best walaupun kedai dia tak berapa vogue. Kalau nak datang make sure sebelum jam 11 pagi. Jam 12 dah habis dah. 

1 ulasan:

cik bella berkata...

wah menyelerakan