Sabtu, 14 Ogos 2010

PUASA KEEMPAT & KES BUANG BAYI

Hari ini aku dan pembantu setia aku tu kena standby kalau-kalau TANSRI aku tu memetik apa-apa pasal FELDA. Nasib baik GM baru tu suruh aku standby di WISMA saja. Kalau di Sec 9 nampaknya aku kena menahan nafaslah. Si kaki berbau bangkai tu, siap bermalam di pejabat baru tu. Kunci pintu tak ada dan barang-barang berharga kami tu sudah sampai di sana. Ha tulah, orang biarlah 'work smart jangan work hard' kan dah tak karuan. Lepas tu meratap-ratap macam hampeh. Cehh

Sekarang ni dah selalu sangat orang buang-buang anak ya. Semakin dekat dengan KIAMAT semakin itu manusia hilang akal warasnya. Macam kebanggaan pulak, kalau pernah ter'toot' tu ya. Masa buat nak berlazat-lazat saja dah jadi budak boleh pulak buang-buang macam tu. Napalah tak nak bagi saja dekat orang yang tak ada anak. Tahu malu pulak. Ishh apalah nak jadi ni ya. Ishh risau betul. Aku ada 5 orang adik perempuan lagi, tapi yang dua terakhir tu amat memeningkan kepala. LINCAH semacam jer. Kalau aku sound pandai pulak tarik muka PROTES. Aku ni nasib baik saja dah tua dan tak larat nak garang-garang. Kalau aku masih muda dulu, aku rasa dorang tak berani nak melincah-lincah. Sekarang ni aku cakap saja tapi tangan tak sampai punya, tak sampai hatilah. Terutama kalau adik yang bongsu tu buat hal. Kalau dia meminta apa-apa dan tak dapat, tengok muka dia. Kalau payung tu boleh sangut kat muncung dia memang elok gantungnya, sah-sah tak jatuh.

Macam mana PEMBESAR kita nak bendung masalah sosial begini. KESIAN, penyumbang terbesar adalah orang MELAYU YANG ISLAM. MALU AMAT kan. Kalau rasuah tu dengan GAH dorang nak tangani. Tapi BAB ZINA-MINA ni macam tak ambik peduli saja. Apa dorang pun bersetongkol ke. Makin dikorek cerita, semakin banyak yang terbuka. Huh biarlah muka tak cantik dan tak ada orang nak asal tak terjebak. SADIS SUNGGUH

* semua gambar tu aku upload dari internet, sebab aku tak pernah terserempak dengan orang yang buang bayi, BUAT BAYI lagilah tak pernah. Hahaha 


Tiada ulasan: