Isnin, 12 Julai 2010

BELANDA KE SPAIN?

Tadi meniaga habis semua jualan kami. Memanglah seronok, tapi penat sikit lah. Mata dah mengantuk amat, harus tidur dulu sementara menunggu WORLD CUP 2010 FINAL SESSION . Antara Belanda dan SPAIN, aku tak pasti mahu sokong pasukan yang mana. Hendak dibandingkan kedua-dua pasukan pun bermain dengan baik sekali dan untuk Belanda aku labelkan sebagai YANG GANAS SEKALI. Pada awalnya kedua-dua pasukan ini bukanlah pasukan pilihan jika nak dibandingkan dengan BRAZIL, ARGENTINA, ENGLAND dan yang lain-lain tu. Kiranya pasukan ini hanya pasukan PICISAN sahaja. Tapi tak sangka pula bisa bermain sejauh ini. Tak kisahlah siapa pun yang menang asalakan permainanya HEBAT cukuplah.

GERMANY hanya layak menduduki takhta ke tiga di dalam arena WORL CUP 2010 ini. Game terakhir semalam tu, si KLOSE tidak diturunkan. Jenuh juga aku mencari manalah si jersi no 11 tu. Rupanya memang tidak diturunkan. Huh

Cuba korang perhatikan logo di sebelah dada kiri si KLOSE tu. Kan ada 3 bintang, itu membawa erti GERMANY sudah menjuarai 3 kali WORLD CUP. Setakat ini yang terbanyak rasanya BRAZIL dan ARGENTINA. Pagi nanti Sebutir bintang akan tersemat di dada kiri pasukan juara WORLD CUP 2010 ini. Kita tengok sama-sama lah ya. BELANDA KE SPAIN..... 

Cuba tengok barisan skuad SPAIN ni. Bukan calang-calang orangnya...






1Iker CASILLAS
GKReal Madrid (ESP)
2Raul ALBIOL
DFReal Madrid (ESP)
3Gerard PIQUE
DFBarcelona (ESP)
4Carlos MARCHENA
DFValencia (ESP)
5Carles PUYOL
DFBarcelona (ESP)
6Andres INIESTA
MFBarcelona (ESP)
7David VILLA
FWValencia (ESP)
8XAVI
MFBarcelona (ESP)
9Fernando TORRES
FWLiverpool (ENG)
10Cesc FABREGAS
MFArsenal (ENG)
11Joan CAPDEVILA
DFVillarreal (ESP)
12Victor VALDES
GKBarcelona (ESP)
13Juan Manuel MATA
FWValencia (ESP)
14XABI ALONSO
MFReal Madrid (ESP)
15SERGIO RAMOS
DFReal Madrid (ESP)
16Sergio BUSQUETS
MFBarcelona (ESP)
17Alvaro ARBELOA
DFReal Madrid (ESP)
18PEDRO
FWBarcelona (ESP)
19Fernando LLORENTE
FWAthletic Bilbao (ESP)
20Javier MARTINEZ
MFAthletic Bilbao (ESP)
21DAVID SILVA
MFValencia (ESP)
22Jesus NAVAS
FWSevilla FC (ESP)
23Pepe REINA
GKLiverpool (ENG)

Tiada ulasan: