Jumaat, 11 Disember 2009

TARIF BARU ELETRIK 2010


TAHNIAH kepada semua PEMANGKAH TEGAR yang telah bermati-matian memangkah PARTI yang dikatakan lebih mesra rakyat sekarang. Mesra tahap melampau betul. Ini adalah merupakan pengajaran HEBAT buat kalian yang hidup dan mati UNTUKNYA.

Tiada pula disebutkan TARIF BARU GAJI PEKERJA AWAM DAN SWASTA 2010 dalam akhbar-akhbar kita tu. Kalau ada, rata-rata rakyat malaysia akan bersyukur dan berterimakasih. Tidaklah memaki dan mendoakan ANUNYA semakin pendek supaya dia tidak lagi bernafsu bila memandang PEREMPUAN JALANG hatta model dari CHOW KIT pun.

Aku bukanlah PENGKHIANAT BANGSA, ataupun PEMBERONTAK apalagi PENGGANAS. Aku cuma rakyat biasa yang mencari rezeki HALAL dengan makan gaji. Apabila 1001 macam cukai dan tarif dinaikan aku amat terhimpit dengannya. Bukankah sewajarnya kalian sebagai orang yang kami pilih memikirkan 1001 kemudahan untuk kami, bukan membunuh kami dalam senyap.

Tidak hairan sekiranya rakyat Malaysia kian berlumba-lumba meninggalkan negara dan hidup diperantauan biarpun hanya mencuci tandas di sana. Dan hasilnya, semakin ramai orang Malaysia yang KAYA RAYA di negara orang yang tidak pernah membudayakan RASUAH, KRONI, dan lain-lain JAWATANKUASA yang kalian adakan. Rakyat Malaysia sebenarnya tidak PERNAH MISKIN. Tapi kalianlah yang MEMISKINKAN kami.