Selasa, 15 Disember 2009

REJAM SAMPAI MATI UNTUK PENZINA


MOGADISHU - Sekumpulan militan Islam memaksa penduduk melihat mereka merejam seorang lelaki sehingga mati kerana berzina di Somalia, lapor sebuah akhbar semalam. Kumpulan itu turut membunuh seorang lelaki kerana didakwa sebagai pembunuh. Kejadian berlaku di Afgoye, 32 kilometer dari sini pada Ahad lalu.


Sebelum dijatuhkan hukuman mengikut undang-undang syariah, Hakim Osman Siidow Hasan memberitahu penduduk, lelaki tersebut telah mengaku melakukan kesalahan selepas siasatan dilakukan.


Pesalah zina tersebut, Mohamed Abukar Ibrahim ditanam di dalam lubang sehingga ke dada dan direjam sehingga dia mati. Manakala, seorang wanita yang mengaku berzina itu pula dihukum 100 kali sebatan kerana dia menyatakan dirinya masih belum berkahwin.Agak-agaknya kalaulah Negara kita ini mengamalkan sistem perundangan HUDUD akan terjadi ke masalah sosial tahap melampau seperti sekarang ini? Bukan setakat orang muda yang ’tidak pernah merasa tu’ saja yang mula berjinak-jinak dengan zina, tetapi yang tua-tua bangka ’yang dah selalu rasa tu’ pun nak juga rasa yang lain dari bininya. Huh susah betul kan. Itu baru kesalahan ZINA. Belum lagi yang lain-lain.


Hahaha nampaknya makin ramailah perempuan sebab lelaki dah ramai yang kena rejam, bunuh dan rotan 100 kali. Ate.. yang namanya lelaki tu kan miangnya terlampau. Tidak kira jenis apa, asal ada peluang nak ’test barang baru’ semua CERGAS. Yang berkopiah pun tertanggal, yang berjanggut panjang pun hanyut apalagi yang pakai seluar sampai dada. Huhuhu

Di MALAYSIA aku tidak rasa sistem perundangan ini akan disokong perlaksanaannya. Yelah nanti PARLIMEN tempat orang-orang BESAR untuk bercakap BESAR berkumpul tu KOSONG PULA.

* sumber gambar KOSMO